Page content

Hoe regelen wij je scheiding

hoe regelen wij je scheiding

Als je gaat scheiden komen er veel dingen op je af. Overzicht houden valt dan niet mee. Op deze pagina ‘ hoe regelen wij je scheiding ‘ lees je wat wij precies voor je kunnen doen.

Kennismaking

Omdat het belangrijk is dat je je prettig voelt bij de mediator en vertrouwen hebt in zijn vakkundigheid, is het eerste kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur, gratis. Je kan dan even kijken of het klikt tussen jullie beiden en de mediator.

Volledige afhandeling

Als je beslist om met ons in zee te gaan, zullen we je volledige echtscheiding voor je afhandelen. Je hoeft dan geen advocaat meer te zoeken.  Het overzicht van de te nemen stappen hebben wij voor je. We begeleiden je waar je dat wilt.

Gesprekken

Voordat je begint met de gesprekken geven jullie aan op welke manier jullie je scheiding willen ingaan. Wil je diep op de oorzaken en achtergronden ingaan? Of wil je juist een zakelijke afhandeling. Soms verander je gaandeweg het proces van gedachten en wil je toch een andere insteek. Ook dat is mogelijk. De mediator geeft vooraf aan hoeveel gesprekken hij ongeveer nodig denkt te hebben. Uiteraard is dit grotendeels van jullie zelf afhankelijk.

Wat bespreek je?

Tijdens de gesprekken blijkt op welke manier jullie je scheiding willen gaan vormgeven. De afspraken die jullie met elkaar maken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De mediator zorgt er voor dat jullie beiden achter de afspraken staan. Ook zorgt de mediator er voor dat het echtscheidingsconvenant aan alle juridische vereisten voldoet. Soms is het ook nodig een alimentatieberekening te maken. Ook dat verzorgen we.

Kinderen

Als jullie kinderen hebben is het extra belangrijk dat je een zo goed mogelijke relatie met elkaar blijft houden (of weer krijgt. Ook dat is mogelijk). De afspraken die je met elkaar maakt met betrekking tot de kinderen worden neergelegd in het ouderschapsplan. Dit plan is een verplicht onderdeel van een echtscheiding. De rechter kijkt niet alleen naar de inhoud van het echtscheidingsconvenant, maar ook naar de afspraken die gemaakt zijn in het ouderschapsplan.

Indienen bij rechtbank

Als beide stukken (echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan) precies weergeven wat jullie met elkaar willen afspreken, kunnen jullie het ondertekenen. De mediator zorgt er voor dat de stukken worden ingediend bij de rechtbank. De rechter beoordeeld of er geen afspraken in staan die niet eerlijk zijn of die juridisch niet houdbaar zijn. Als de rechter de scheiding ‘goedkeurt’ ontvang je daarvan een beschikking. Deze beschikking schrijven we voor je in bij de gemeente waar je woont en dan ben je officieel gescheiden.

Afspraak maken

Wil je in een gratis kennismakingsgesprek weten wat wij precies voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op. In de rechter kolom op deze pagina tref je onze contactgegevens aan.

0 reacties op “Hoe regelen wij je scheiding

Plaats een reactie

*