Page content

Mediation bij echtscheiding

mediation bij echtscheiding

Waarom zou je bij een echtscheiding kiezen voor een mediator? Mediation bij echtscheiding wordt steeds bekender en daar zijn een paar hele goede redenen voor. Hieronder 4 van de vele redenen om te kiezen voor mediation als je gaat scheiden.

 1. Je wilt een goede relatie met je ex-partner

Omdat je samen tegenover de mediator zit zijn de lijntjes kort. Je bespreekt met elkaar wat de beste oplossing is voor jullie problemen. De kans dat de situatie escaleert is klein omdat je onder begeleiding van de mediator direct op elkaar kunt reageren. De kans is dan klein dat er misverstanden optreden en bedoelingen verkeerd worden geïnterpreteerd.

2. Je wilt dieper ingaan op de achtergronden van je scheiding

Ingaan op de achtergronden van de scheiding is een mogelijkheid. Het hoeft natuurlijk niet. Dat is net wat je zelf prettig vindt. Soms is een beter begrip van het ontstaan van een bepaalde situatie beter voor de verwerking. Soms kan het er voor zorgen dat het makkelijker voor je wordt om de situatie te accepteren en van daar uit weer verder te gaan. Zo kijk je niet alleen naar het verleden, maar juist ook naar de toekomst.

3. Je wilt de oplossing in eigen hand houden

Omdat je samen een oplossing zoekt en kiest, zal deze beter bij je passen dan wanneer een rechter de oplossing oplegt. Door de deskundige begeleiding van de mediator kan je er zeker van zijn dat jullie beiden even veel inspraak hebben bij het vinden van de juiste oplossingen.

4. Je wilt je scheiding goedkoper en sneller laten verlopen

Goedkoper dan twee advocaten is 1 mediator. Omdat je geen tijd kwijt bent aan communicatie tussen de advocaten, gaat het hele proces meestal ook sneller bij een mediator. Sneller betekent minder uren die betaald hoeven te worden.

 

0 reacties op “Mediation bij echtscheiding

Plaats een reactie

*