Page content

Mediation bij zakelijke conflicten

mediation bij zakelijke conflicten

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om juist te kiezen voor mediation bij zakelijke conflicten. Een gang naar de rechter kost vaak meer tijd dan in een zakelijk conflict gewenst is. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.  Er wordt niet alleen bespaard in tijd, maar ook in advocaatkosten, die, vooral bij zakelijke conflicten, soms bijzonder hoog kunnen oplopen.

Oplossing, ook op langere termijn

Bij mediation houden partijen zelf de regie over de oplossingen. De mediator zal er voor zorgen dat er afspraken worden gemaakt waar beide partijen het mee eens zijn. Bij een rechter is dat anders. En oplossing wordt van boven af opgelegd. De zakelijk relatie kan daardoor zodanig worden verstoord dat er geen relatie voor de toekomst meer mogelijk is. In veel zakelijk relaties is dit niet wenselijk. Bij een zakelijk conflict zijn partijen betrokken die samen werken en samen verder moeten.

Besparing van tijd, geld en energie

Met mediation in zakelijke conflicten kan tijd, geld en energie worden bespaard. Bovendien geeft een mediationproces vaak  ook inzichten in de oorzaken van het conflict. Inzicht in de eigen verantwoordelijkheid en de beweegredenen van de andere partij kunnen er voor zorgen dat in de toekomst soortgelijke problemen worden voorkomen.

Contact

Heb je een zakelijk conflict en wil je mediation proberen? Neem contact op om de mogelijkheden eens vrijblijvend door te nemen. Onze contactinformatie tref je aan in de rechter kolom op deze pagina.

 

0 reacties op “Mediation bij zakelijke conflicten

Plaats een reactie

*