Page content

Wat kan mediation voor je doen

Wat kan mediation voor je doen

Mediation wordt steeds bekender. En dat is niet voor niets. Steeds meer mensen hebben positieve ervaringen met mediation. Wat kan mediation voor je doen? Als je een conflict hebt waar je samen niet uitkomt, kan je dat voorleggen aan de mediator.

Mediator zoekt oplossingen

Net als een rechter is een mediator (ook wel bemiddelaar genoemd) neutraal. Hij of zij kiest geen partij en komt voor de belangen op van jullie allebei. De mediator kiest dus geen partij, maar zorgt ervoor dat jullie allebei je verhaal kunnen doen en naar elkaar luisteren. Zo wordt duidelijk wat jullie belangen zijn. Daarna gaat de bemiddelaar met jullie op zoek naar oplossingen. De mediator begeleidt de onderhandelingen en zorgt dat ze eerlijk verlopen. De mediator helpt je met het maken van afspraken waar jullie allebei achter staan. Ook zorgt de mediator er voor dat jullie niets vergeten en dat de voor- en nadelen van jullie keuzes duidelijk worden.  Ook zorgt de mediator er ook voor dat jullie geen zaken afspreken die juridisch gezien helemaal niet kunnen.

Mediation, alleen als je dat beiden wilt

Mediation is gebaseerd op vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. En je moet de wil hebben om er samen uit te komen. Mediation verloopt soepeler dan een proces bij de rechter en bovendien kunnen jullie je oplossing beter accepteren. Je hebt de oplossing immers samen gevonden, hij is je niet van bovenaf opgelegd.

0 reacties op “Wat kan mediation voor je doen

Plaats een reactie

*